Tramp napravio pometnju i izazvao smeh u UN

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp napravio pometnju i izazvao smeh u UN

Američki predsednik Donald Tramp kasnio je na svoj godišnji govor na zasedanju Generalne skupštine UN.

Zbog njegovog kašnjenja su organizatori ovog skupa morali da izmene redosled govornika.

Prema prvobitnom planu, Tramp je trebalo da govori drugi po redu na današnjem zasedanju, posle predsednika Brazila Mišela Temera.

Međutim, posle Temerovog govora usledila je neprijatna pauza dok su zvaničnici UN pripremali govornicu za trećeg govornika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Ekvadora Lenjina Morena Garsesa, koji je u invalidskim kolicima, prenosi AP.

Trampova kolona automobila stigla je u sedište UN u Njujorku dok je Garses govorio, a Bela kuća, za sada, nije objasnila zašto Tramp kasni.

Donald Tramp nakon kašnjenja izjavio je da je učinio više za manje od dve godine od skoro svakog prethodnog američkog predsednika.

"Za manje od dve godine moja administracija je postigla više od gotovo bilo koje administracije u istoriji naše zemlje", rekao je Tramp u govoru u Generalnoj skupštini UN.

SAD su za tako "postale jače, bogatije i bezbednije", rekao je američki predsednik, na šta su se okupljeni zvaničnici nasmejali.

Američki predsednik im je uz osmeh odgovorio: "Nisam očekivao tu reakciju, ali to je okej", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp zakasnio na govor u Ujedinjenim nacijama

Izvor: BKTV News, 26.Sep.2018, 12:46

Američki predsednik Donald Tramp kasnio je na svoj godišnji govor na zasedanju Generalne skupštine UN.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.