Tramp najavio pozitivne stvari posle prvog sastanka s Putinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp najavio pozitivne stvari posle prvog sastanka s Putinom

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je danas optimizam posle prvog razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, rekavši da su pred SAD i Rusijom "veoma pozitivne stvari".

Sedeći pored ruskog predsednika u nemačkom gradu Hamburgu, Tramp je rekao da mu je "čast" da bude sa Putinom i da su njih dvojica već imali "veoma, veoma dobre razgovore".

"Radujemo se mnogim veoma pozitivnim stvarima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za Rusiju, za SAD i za svakog koga se to tiče", kazao je Tramp.

Predsednk SAD nije rekao o kojim temama su razgovarali, već je samo naveo da je bilo reči o "različitim stvarima". Ruski lider je takođe bio neodređen, rekavši novinarima, preko prevodioca, da su pričali o međunarodnim problemima i bilateralnim pitanjima.

Putin je samu činjenicu da su se sastali opisao kao pozitivan znak i rekao da se nada da će njhov sastanak "dati pozitivne rezultate".

"Telefonski razgovori definitivno nikad nisu dovoljni. Ako želite pozitivan ishod u bilateralnim odnosima i mogućnost da rešavate većinu međunarodnih pitanja, to će zaista zahtevati lične susrete".

Tramp nije odgovorio na pitanja novinara da li je tema razgovora bilo i mešanje Rusije u američke predsedničke izbore prošle godine, oko čega se u SAD vodi istraga mesecima.

Pred izlazak novinara iz prostorije, Tramp i Putin su se čvrsto, ali kratko rukovali.

Pored Trampa je sedeo američki državni sekretar Reks Tilerson, a pored Putina ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Predsednici SAD i Rusije danas i sutra učestvuju na samitu grupe industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G-20) u Hamburgu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.