Tramp najavio dodatno pooštravanje sankcija Iranu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp najavio dodatno pooštravanje sankcija Iranu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će "znatno" pooštriti sankcije Iranu, posle napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, za koje Vašington odgovornost pripisuje Teheranu.

"Naložiću mininstru finansija da znatno pooštri sankcije protiv iranske države", naveo je Tramp na Tviteru ne navodeći druge detalje.

Te sankcije će biti dodate sankcijama koje je od ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vašington uveo Teheranu od kada su se SAD u maju 2018. godine povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Američke vlasti nisu isključile mogućnost "vojnog odgovora" posle napada na saudijska postrojenja.

Taj napad je dodatno pojačao tenzije između SAD i Irana jer SAD optužuju Iran da je odgovoran za napad iako su jemenski šiitski pobunjenici Huti preuzeli odgovornost.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.