Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020, 19:34

Tramp i Putin razgovarali o ceni nafte i koronavirusu

Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, razgovarali su danas telefonom o stabilizaciji svetskih tržišta energenata, teško pogođenih padom tražnje zbog pandemije koronavirusa, saopštili su Bela kuća i Kremlj.

Kremlj je saopštio da su dva lidera razgovarala o trenutnoj situaciji na svetskom tržištu nafte, i o sporazumu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osmanjenju proizvodnje naftena kojem rade članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), Rusija i druge države (OPEK plus) u cilju stabilizacije cena nafte.

U drugom telefonskom razgovoru s Putinom u dva dana, Tramp je govorio o kontaktima koje je imao s liderima više država proizvođača nafte, naveo je Kremlj.

"Dogovoreno je da budu nastavljene rusko-američke konsultacije o toj temi", navodi se u saopštenju.

Tramp i Putin su razgovarali i o merama koje SAD i Rusija preduzimaju na suzbijanju korona virusa i o drugim bilateralnim pitanjima, uključujući saradnju u svemiru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.