Tramp i Mun: Nema vojnih vežbi za vreme Olimpijade

Izvor: RTS, 04.Jan.2018, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Mun: Nema vojnih vežbi za vreme Olimpijade

Predsednici SAD i Južne Koreje, Donald Tramp i Mun Džae In, dogovorili su se u telefonskom razgovoru da odlože vojne vežbe zbog Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, kako bi se fokusirali na bezbednost Igara, saopštila je Bela kuća.
Donald Tramp i Mun Džae In su se složili da nastave kampanju maksimalnog pritiska prema Severnoj Koreji i ne ponove greške iz prošlosti, a obe zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su posvećene bezbednim i uspešnim zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom gradu Pjeongčangu, navodi se u saopštenju.

Pentagon je ranije danas najavio da će vojne vežbe biti odložene, prenosi AP.
Sa druge strane, ministar odbrane SAD Džejms Matis rekao je da su vojne vežbe odložene iz logističkih razloga i da će biti sprovedene nakon završetka Paraolimpijskih igara, koje se održavaju od 9. do 18. marta ove godine, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp i Mun: Nema vojnih vežbi tokom ZOI, pritisak ostaje

Izvor: B92, 05.Jan.2018, 08:30

Vašington -- Predsednici SAD i Južne Koreje, Donald Tramp i Mun Dže In, dogovorili su se u telefonskom razgovoru da odlože vojne vežbe zbog Zimskih olimpijskih igara...Lideri su se složili da nastave kampanju maksimalnog pritiska prema Severnoj Koreji i da ne ponove greške iz prošlosti, a obe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.