Tramp i Erdogan razgovarali o situaciji u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Erdogan razgovarali o situaciji u Siriji

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan i američki predsednik Donald Tramp razgovarali su sinoć telefonom o bilateralnim odnosima i o najvažnijim regionalnim pitanjima. Izvori iz Kabineta turskog predsednika su naveli da je Erdogan tom prilikom izrazio zadovoljstvo odlukom SAD o povlačenju iz Sirije, dodajući da je Turska spremna Vašingtonu pružiti svaki vid podrške u vezi s tim pitanjem.
Dvojica lidera su poručila da je važno da bude provedena mapa puta za sirijski Manbidž kako bi se izbegla kriza autoriteta u regionu, dodajući kako ne treba dati priliku nekim faktorima koji žele da spreče sprovođenje odluke o povlačenju iz Sirije. Tokom razgovora Erdogana i Trampa razmatrano je i pitanje formiranja zone bezbednosti očišćene od terorističkih elemenata na severu Sirije, uvažavajući teritorijalni integritet te zemlje. Erdogan je Trampu kazao i da Turska nema problema s Kurdima, te da je njen cilj borba protiv terorističkih grupa DAEŠ i Radničke partije Kurdistana, koje prete nacionalnoj bezbednosti njegove zemlje. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.