Tramp: Zahtev za ponovno brojanje glasova prevara

Izvor: B92, 26.Nov.2016, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Zahtev za ponovno brojanje glasova prevara

Vašington -- Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp je zahtev za ponovnim brojanjem glasova u Viskonsinu nazvao "prevarom" Zelene partije.

On je dodao da je čak i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton rekla da bi izborne rezultate trebalo prihvatiti.

"Ovo je prevara Zelene partije oko izbora koji su već priznati, a rezultate bi trebalo poštovati umesto što ih osporavaju i dovode u pitanje, a to je upravo ono što čini liderka Zelene partije Džil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stajn", naveo je Tramp u saopštenju povodom zahteva za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, prenosi Rojters.

Džil Stajn, koja je bila predsednički kandidat Zelene partije na izborima u SAD, podnela je juče zahtev za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, prenosi Rojters.

Predstavnik izborne komisije Majkl Has saopštio je da se sprovode pripreme da se pristupi ponovnom brojanju glasova u toj američkoj državi.

Pozivi među pristalicama Hilari Klinton za ponovnim brojanjem glasova u tri presudne države, Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji, pojačali su se ove nedelje posle vesti da je njena prednost po broju direktnih glasova Amerikanaca prešla brojku od dva miliona, kao i nakon izveštaja o glasačkim nepravilnostima u nekim okruzima.

U te tri države je Donald Tramp "za dlaku" odneo pobedu, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOĆE DA UKRADU POBEDU Tramp: Narod se izjasnio, izbori su završeni, prebrojavanje glasova je prevara

Izvor: Kurir, 26.Nov.2016

...„Narod se izjasnio, izbori su se završili Kao što je sama Hilari Klinton rekla u noći posle izbora, priznavši poraz i čestitajući meni: ’Dužni smo da priznamo rezultat i da potom gledamo u budućnost“, naveo je Donald Tramp u pisanoj izjavi..Tramp je podsetio da je osvojio 306 od 538...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.