Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Velike sile neće voditi beskonačne ratove

Američki predsednik Donald Tramp je u svom godišnjem obraćanju Kongresu ponovio razloge SAD-a za istupanje iz Sporazuma o raketama kratkog i srednjeg dometa optuživši Rusiju za kršenje odredbe tog dokumenta, ali i dodao da bi u budućnosti mogao biti sklopljen novi sporazum za kontrolu naoružanja, koji bi obuhvatio i druge zemlje.
„Pre više decenija SAD su sklopile sporazum sa Rusijom, po kojem smo pristali da ograničimo i smanjimo svoje raketne mogućnosti. Dok smo mi u potpunosti poštovali sporazum, Rusija ga je više puta prekršila“, izjavio je Tramp. Upravo to je i bio razlog izlaska SAD iz sporazuma, naglasio je on. Po njegovim rečima, jedna od učesnica novog sporazuma mogla bi biti i Kina. Tramp je u svom obraćanju istakao i da će Amerika promeniti pristup ratovanju, te da velike zemlje više neće učestvovati u beskonačnim ratovima.     „Kao kandidat za predsednika obećao sam novi pristup (ratovima). Velike sile neće voditi beskonačne ratove“, rekao je on.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.