Tramp: Situacija je loša, želimo da otkrijemo istinu

Izvor: B92, 11.Okt.2018, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Situacija je loša, želimo da otkrijemo istinu

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je razgovarao sa zvaničnicima u Saudijskoj Arabiji na najvišem nivou o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija.

On je istakao i da želi da SAD otkriju istinu s tim u vezi.

"Situacija je loša", rekao je Tramp novinarima, dodavši da bi želeo da u Belu kuću pozove Kašogijevu verenicu, prenosi Rojters.

Kašogi (59) je nestao pre nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za sklapanje braka sa turskom verenicom.

Turski zvaničnici strahuju da je on ubijen u kompleksu konzulata, dok saudijski zvaničnici navode da je napustio zgradu nepovređen, ali nisu pružili dokaze da je on ikada izašao iz zgrade.

Kašogi je napustio Saudijsku Arabiju prošle godine pošto je kritikovao saudijsku politiku u Jemenu i pritisak koji se vrši na kritičare vlasti.

Turski mediji su danas objavili fotografije navodnog 15-članog saudijskog "tima za ubistvo" i video-snimak o sumnjivom kretanju u saudijskom konzulatu u Istanbulu nakon nestanka saudijskog novinara.

Saudijska Arabija nije regovala na objavljivanje slika - iako one ne pružaju definitivan dokaz o Kašogijevoj sudbini - koje su objavljene na turskim televizijama i širom sveta, preneo je AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.