Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2017, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Portoriko u velikoj nevolji, posljedice nesagledive

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je Portoriko u "velikoj nevolji" nakon udara uragana Marija i da se mora izboriti sa više milijardi dolara duga, dok je broj žrtava od uragana porastao na 49, od kojih 16 na Portoriku.

"Portoriko je već patio od slomljene infrastrukture, ogromnog duga i u velikoj je nevolji. Stara >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << električna mreža je potpuno uništena. Većina ostrva je uništena, uz milijarde dolara duga Vol stritu i bankama, sa kojim se mora izboriti, nažalost", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Tramp nije ponudio rješenje za dug Portorika, koji iznosi 72 milijarde dolara.

Portparolka Bijele kuće Sara Senders rekla je novinarima da je administracija Donalda Trampa uključena u pronalaženje činjenica, kojim će se doći do zaključka koliko pomoći je potrebno Portoriku, prenosi Rojters.

Uragan Marija je najjači uragan koji je udario ostrvsku zemlju u posljednjih 100 godina.

Guverner Portorika Rikardo Roselo rekao je da se plaši "humanitarne krize'''' na ostrvu, ako SAD ne reaguju hitro.

"Moramo da spriječimo da se humanitarna kriza desi u Americi. Portoriko je dio SAD. Moramo nešto da preduzmemo hitno", rekao je Roselo na konferenciji za štampu u prijestonici Portorika, San Huanu, dodavši da je veličina uragana koji je pogodio Portoriko bez presedana.

Poslanici okruga Portorika opisali su odgovor SAD kao prespor i previše mali.

Potvrđeno je da je broj žrtava uragana Marija porastao na 49, 16 od kojih na Portoriku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.