Tramp: Ne volim davljenje, tu praksu treba okončati

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 23:44

Tramp: Ne volim davljenje, tu praksu treba okončati

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da bi želeo da okonča policijsku upotrebu zahvata davljenja, osim u određenim okolnostima.
Donald Tramp je u intervjuu za Foks njuz poručio da ne voli davljenje.

"Generalno gledano, tu praksu treba okončati", rekao je Tramp, navodeći ipak primer borbe jedan na jedan u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi policajac morao da pribegne tom zahvatu, prenosi AP.
Davljenje je taktika u kojoj policajac stavlja ruku oko vrata osumnjičenog, sprečavajući protok vazduha. Taj zahvat ponovo se preispituje nakon ubistva Džordža Flojda prilikom hapšenja, što je izazvalo masovne proteste širom zemlje i sveta, u kojima se zahtevaju pravda, rasna jednakost i reforma policije.
Iako ta taktika nije korišćena na Flojdu, koji je umro nakon što je mu je policajac pritisnuo vrat kolenom i ugušio ga, postala je simbol policijske brutalnosti i širom zemlje je bilo poziva da se taj zahvat zabrani.
Davljenje je već zabranjeno u mnogim policijskim odeljenjima širom SAD.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp protiv policijske upotrebe zahvata davljenja

Izvor: B92, 12.Jun.2020

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da bi želeo da okonča policijsku upotrebu zahvata davljenja, osim u određenim okolnostima..."Ne volim davljenje", rekao je Tramp u intervjuu za Foks Njuz koji je emitovan danas..."Generalno gledano, tu praksu treba okončati", rekao je Tramp, navodeći ipak primer...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.