Tramp: Ne može više, plaćamo Evropi milijarde za zaštitu

Izvor: N1 televizija, 12.Nov.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ne može više, plaćamo Evropi milijarde za zaštitu

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je po povratku iz Pariza, gde je prisustvovao obeležavanju stote godišnjice od proglašenja primirja u Prvom svetskom ratu, da je svetskim liderima poručio da je neodrživa sadašnja situacija da Amerika plaća hiljade milijardi dolara za njihovu zaštitu.

"Mi plaćamo veliki deo troškova za zaštitu drugih zemalja, stotine milijardi dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za veliku privilegiju da gubimo stotine milijardi dolara u trgovini sa tim istim zemljama", naveo je Tramp na svom Tviter nalogu.

Kako je istakao, svetskim liderima je poručio da takva situacija ne može da se nastavi, jer je to, kao što je uvek i bilo, "smešno nepravedno prema SAD".

"Ogromne količine novca trošimo na zaštitu drugih zemalja, a zauzvrat nemamo ništa osim trgovinskih deficita i gubitaka", naveo je Tramp i dodao da je "vreme da te bogate zemlje plaćaju Americi za sjajnu vojnu zaštitu, ili da se štite same".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tramp: Neodrživo je da SAD plaća hiljade milijardi dolara za zaštitu drugih zemalja

Izvor: Danas, 12.Nov.2018

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je po povratku iz Pariza, gde je prisustvovao obeležavanju stote godišnjice od proglašenja primirja u Prvom svetskom ratu, da je svetskim liderima poručio da je neodrživa sadašnja situacija da Amerika plaća hiljade milijardi dolara...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.