Tramp: Da nije bilo mene, da li bi bilo dijaloga dve Koreje

Izvor: RTS, 04.Jan.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Da nije bilo mene, da li bi bilo dijaloga dve Koreje

Mogući pregovori između Severne i Južne Koreje su dobra stvar, poručio je američki predsednik Donald Tramp, koji je sebi pripisao zasluge za bilo kakav eventualni dijalog, nakon što su Seul i Pjongjang pokazali želju da komuniciraju.
"Da li iko veruje da bi bilo dijaloga i pregovora između Severne i Južne Koreje sada da ja nisam bio odlučan i čvrst i voljan da posvetim našu punu 'moć' protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Severne Koreje", upitao je Tramp na Tviteru i naveo da su "pregovori dobra stvar", prenosi Rojters.

Kako je Si-En-En izvestio ranije, Južna i Severna Koreja uspostavile su "vruću telefonsku liniju" koja je protekle dve godine bila van upotrebe i to je veliki diplomatski pomak.
Južnokorejsko Ministarstvo za ponovno ujedinjenje saopštilo je da je prvi poziv upućen iz Severne Koreje, u dogovoreno vreme, a da je poziv trajao 20 minuta, tokom kojih je proverena tehnička ispravnost telefonske linije.
Ministarstvo u saopštenju nije navelo o čemu su dve strane razgovarale, sem što su proverili tehničku ispravnost linije, preneo je Si-En-En.
Kontakt između dveju zemalja uspostavljen je nakon što je Kim Džong Un rekao da se nada da će moći da pošalje delegaciju Severne Koreje na zimske Olimpijske igre, koje se održavaju sledećeg meseca u južnokorejskom gradu Pjongčangu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RT: Bio sam čvrst i jak - Tramp tvrdi da je njegova zasluga za ponovnu komunikaciju između Seula i Pjongjanga

Izvor: Vostok.rs, 04.Jan.2018

Mogući pregovori između Severne i Južne Koreje su dobra stvar, poručio je američki predsednik Donald Tramp, koji je sebi već pripisao zasluge za bilo kakav eventualni dijalog, nakon što su Seul i Pjongjang izrazili želju da komuniciraju.. . „Da li iko veruje da bi bilo dijaloga i pregovora...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.