Tramp: Bolje imati Rusiju u šatoru, nego van njega

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Bolje imati Rusiju "u šatoru, nego van njega"

Bijaric -- Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je bolje imati Rusiju "u šatoru" nego "izvan šatora" grupe naprednih industrijalizovanih ekonomija.

Govoreći na samitu Grupe sedam u Francuskoj, Tramp je izjavio da naginje ka tome da pozove Rusiju na samit sledeće godine u Sjedinjenim Državama i da se o tome razgovara, prenosi G7.

Tramp je rekao da neke zemlje G7 žele da Rusija bude pozvana da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ponovo priključi grupi, dok su druge protiv.

On nije izdvojio nijednu naciju, ali je napomenuo da Nemačka kupuje energiju od Rusije, dok "SAD pomažu u odbrani Evrope od agresije Moskve".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp želi Rusiju u grupi najnaprednijih svetskih zemalja

Izvor: Danas, 26.Avg.2019

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas u Francuskoj da je bolje imati Rusiju pod okriljem, a nego van grupe najnaprednijih svetskih ekonomija. Članak Tramp želi Rusiju u grupi najnaprednijih svetskih zemalja se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.