Tramp: Bilo bi prikladno priključiti Rusiju grupi G7

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Bilo bi prikladno priključiti Rusiju grupi G7

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da bi bilo prikladno da se dozvoli Rusiji da se priključi grupi G7 industrijski razvijenih država.
Donald Tramp je naveo da je njegov prethodnik Barak Obama želeo da Rusija ne bude deo onoga što je bila grupa G8.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ja, međutim, smatram da bi bilo prikladno da Rusija bude među tim zemljama. Bilo bi, jer mnogo stvari o kojima smo razgovarali tiče se Rusije", rekao je Tramp.
Rusija je isključena iz grupe G8 2014. godine zbog aneksije Krima, navodi Rojters.
Nije prvi put da Donald Tramp pominje ideju o povratku Rusije u grupu G7, koju čine SAD, Nemačka, Japan, Francuska, Velika Britanija, Italija i Kanada.
U junu 2018. godine, Tramp je istakao da bi Rusija trebalo da prisustvuje predstojećem samitu G7 u Kanadi.
Portparol Kremlja tada je odbacio tu ideju, rekavši da je Rusija fokusirana na druge formate.
Dva dana kasnije ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija nije izabrala G7 i da bi bila srećna da ugosti predstavnike tih zemalja u Moskvi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.