Sastanak Trampa i Lavrova, za pragmatične odnose

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Trampa i Lavrova, "za pragmatične odnose"

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je imao "vrlo dobar susret" sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovim, koga je primio u Beloj kući, dok je Lavrov izjavio da je Tramp za "pragmatične" i "uzajamno korisne" odnose s Rusijom.

Ovo je Trampov prvi susret s nekim visokim ruskim zvaničnikom od dolaska na mesto predsednika u januaru, a održan je u trenutku kada su zaoštreni odnosi dve svetske sile i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je politička klima u Vašingtonu eksplozivna posle jučerašnjeg otpuštanja šefa Saveznog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija.

Retko se dešava da nekog ministra spoljnih poslova ili zvaničnika koji nije šef države ili vlade primi američki predsednik u Ovalnom kabinetu, navodi agencija Frans pres.

"Mislim da ćemo učiniti dobre stvari sa Sirijom, stvari se pokreću i to je vrlo pozitivno", rekao je Tramp u kratkom obraćanju novinarima posle sastanka i posle odlaska Lavrova.

Tramp je dodao da su imali "vrlo dobar sastanak sa Lavrovim", kome su prisustvovali još i ruski ambasador u SAD Sergej Kisljak i bivši američki državni sekretar, 93-ogodišnji Henri Kisindžer.

Lavrov je održao odvojenu konferenciju za štampu u ruskoj ambasadi posle sastanka s američkim predsednikom i državnim sekretarom Reksom Tilersonom, na kojoj je izjavio da je američki predsednik za "pragmatične" i "uzajamno korisne" odnose sa Rusijom.

On je rekao da političari koji postavljaju pitanja o ruskom mešanju u američke izbore štete američkom političkom sistemu nagoveštavajući da je on kontrolisan spolja.

Lavrov je navode o ruskim kontaktima s ljudima u Trampovoj kampanji odbacio kao "buku", jer ne postoji "ni jedna činjenica" niti ijedan ubedljiv dokaz koji bi potkrepio navode o ruskoj intervenciji u tim izborima. Lavrov je ukazao i da Tramp odbacuje te optužbe kao "lažne vesti".

"Kada je reč o razgovorima i buci oko naših veza i oko te fikcije prema kojoj mi upravljamo unutrašnjom politikom SAD, svakako posmatramo taj apsolutno nenormalan kontekst u kome se odvijaju naši odnosi", rekao je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Vašington,   FBI

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

BRUJE DRUŠTVENE MREŽE Objavljene fotografije Trampa i ruskih zvaničnika

Izvor: Blic, 10.Maj.2017

Na društvenim mrežama danas su se pojavile fotografije američkog predsednika Donalda Trampa kako se rukuje sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim i ruskim ambasadorom u Vašingtonu Sergejom Kisljakom...*17 hours after #ComeyFiring*..These photos of Trump w/ Russians were taken inside White...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.