SAD najavile ublažavanje politike prema Kubi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022, 07:45

SAD najavile ublažavanje politike prema Kubi

SAD su saopštile da će učinti niz koraka kojima će revidirati svoju politiku prema Kubi, uključujući i ublažavanje nekih restriktivnih mera iz vremena kada je Donald Tramp bio predsednik. Mere, koje dolaze nakon celodnevne revizije američke vlade, označavaju najbitnije promene u američkoj politici prema Havani otkako je predsednik Džozef Bajden preuzeo funkciju u januaru 2021. godine, preneo je Rojters.

Međutim, u ovoj nameri SAD izostalo je značajnije poboljšanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u američko-kubanskim odnosima, ili, "istorijsko zbližavanje", koje je osmislio bivši predsednik Barak Obama, dodaje britanska novinska agencija.

Te mere su uključivale, između ostalog, olakšice prilikom slanja novca iz SAD članovima porodice na Kubi, olakšice prilikom putovanja i brže izdavanje viza.

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs naveo je da su mere, objavljene u ponedeljak, urađene sa ciljem da se "dalje podrži kubanski narod, da im se daju alatke kojim bi mogli da sebi stvore život slobodan od represije kubanske vlade, ali i da traže bolje ekonomske prilike".

Stejt department je poručio da će ukinuti limit na slanje novca iz SAD članovima porodice na Kubi, koji je dosad iznosio 1.000 dolara po kvartalu, i dozvoliće se slanje novca osobama koje nisu članovi porodice.

Ipak, SAD neće ukloniti sa crvene liste određene kompanije i entitete povezane sa kubanskom vladom.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Barak Obama

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vašington najavio UBLAŽAVANJE restriktivne Trampove politike prema Kubi

Izvor: Blic, 17.Maj.2022

SAD su saopštile da će učinti niz koraka kojima će revidirati svoju politiku prema Kubi, uključujući i ublažavanje nekih restriktivnih mera iz vremena kada je Donald Tramp bio predsednik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.