Republikanaski senatori ponovo brane Mekejna od Trampa

Izvor: RTS, 21.Mar.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republikanaski senatori ponovo brane Mekejna od Trampa

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da je zaslužan za sahranu pokojnog senatora Džona Mekejna u Vašingtonu i konstatuje da mu se niko nije dolično zahvalio za to.
Donald Tramp je juče u Ohaju utvrdio da se Mekejn zalagao za rat i da je izneverio američke veterane, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na šta je nekoliko vodećih republikanaca pokazalo spremnost da se suprotstavi Trampu braneći veterana Vijetnamskog rata kao heroja, sedam meseci nakon što je umro od raka mozga.

Jedan od senatora ocenio je Trampove napomene "žalosnim", preneo je AP.
"Dao sam mu onu vrstu sahrane koju je želeo", rekao je Tramp novinarima na skupu u Limi, u Ohaju i dodao: "Nisam dobio za to hvala, ali to je u redu''.
Mekejn je u političkom testamentu zatražio da mu na sahrani govore bivši američki predsednici Barak Obama i Džordž Buš.
Tramp je potpisao ugovor o vojnom transportu Mekejnovog tela, otišao na golf i bio je neuobičajeno tih na Tviteru tokom ceremonija u Vašingtonu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp i dalje "ratuje" sa pokojnim senatorom Mekejnom

Izvor: VOA, 21.Mar.2019

Predsednik Donald Tramp nastavio je da napada senatora Džona Mekejna koji je umro pre sedam meseci od tumora na mozgu. To je razbesnelo Mekejnovu porodicu, ali i neke republikance na Kapitol hilu. Predsednik Tramp izgleda ne planira da prestane sa napadima na senatora Mekeja koji je preminuo od tumora...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.