RT: Bajden je prava pretnja demokratiji – Tramp

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2023, 00:25

RT: Bajden je prava pretnja demokratiji – Tramp

 
Bivši američki predsednik Donald Tramp odbacio je upozorenja demokrata o njegovom potencijalnom povratku u Belu kuću i tvrdi da je njegov naslednik Džo Bajden taj koji predstavlja opasnost za demokratiju zemlje. Tramp je ove komentare dao uoči mogućeg revanša između njih dvojice na biralištima sledeće godine.
Tramp, koji je i dalje upleten u niz federalnih i državnih pravnih bitaka u vezi sa optužbama da je pokušao da poništi rezultate izbora 2020. godine, gurnuo se ispred Bajdena u glasanju za potencijalnu predsedničku trku 2024. godine, navodi Volstrit žurnal. Iako će se njegova kampanja verovatno voditi u senci rastućih pravnih pitanja, pretpostavljeni kandidat Republikanske stranke je odbacio upozorenja Demokratske stranke da pobeda Trampa predstavlja pretnju za SAD kao „prevaru“ i „dezinformaciju“. „Da li možete da verujete? Ovo je njihova nova mantra, znate“, izjavio je Tramp u subotu na događaju čiji je domaćin bio Klub mladih republikanaca u Njujorku. „Evo nas opet – ’Rusija, Rusija, Rusija’, ’Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina’. Jedna prevara za drugom.“ Tramp je dodao: „Ali ne, ja nisam pretnja. Ja ću spasiti demokratiju. Pretnja je Krivi Džo Bajden (Crooked Joe Biden, Trampov nadimak za Bajdena - Vostok).” Bivši predsednik je tvrdio da su bezbrojni pravni slučajevi sa kojima se suočava politički motivisani i obećao je da će krivično goniti Bajdena ako se vrati na funkciju. Poslednji komentari bivšeg predsednika usledili su ubrzo nakon što su ga njegovi demokratski rivali kritikovali jer je izjavio da namerava nakratko da bude diktator ako bude ponovo izabran, da postavi više graničnih utvrđenja i uvede domaću politiku proizvodnje nafte. „Rekao sam da želim da budem diktator na jedan dan“, dodao je Tramp u subotu u Njujorku, pozivajući se na svoje komentare nekoliko dana ranije. „A znate zašto želim da budem diktator? Zato što želim zid… i želim da bušim, bušim, bušim.” Kris Kristi, bivši guverner Nju Džersija i kandidat za republikansku nominaciju za predsednika 2024. godine, izjavio je tokom četvrte primarne debate stranke prošle nedelje da Trampovi komentari otkrivaju da je on „ljut, ogorčen čovek koji sada želi da se vrati kao predsednik jer on želi da se osveti svakome ko se nije složio s njim”. U međuvremenu, Bajden je nedavno uputio strašno upozorenje o potencijalnom ishodu drugog Trampovog predsedništva. Na skupu prikupljanja sredstava u Los Anđelesu u subotu, Bajden je izjavio: „Najveća pretnja koju Tramp predstavlja je pretnja demokratiji.“ Predsednik je takođe izjavio na ranijem predizbornom događaju prošlog meseca u San Francisku da deo Trampove retorike ima korene u autoritarizmu, posebno u njegovom obećanju da će biti „odmazda“ njegovih pristalica i opisujući političke protivnike kao „štetočine“.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)
 

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Tramp javno kaže da će biti diktator. Bivši predsednik ubedljivo vodi u anketama republikanaca

Izvor: VOA, 12.Dec.2023

Predsednik Džo Bajden rekao je donatorima u ponedeljak da bivši predsednik Donald Tramp predstavlja pretnju američkoj demokratiji i dodao da se republikanac obavezao da će biti diktator na jedan dan ako bude izabran 2024. godine.   „On to govori javno“, rekao je Bajden. Bajden je u nekoliko...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.