Povukao se Cruz, Trump vjerovatno predsjednički kandidat

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povukao se Cruz, Trump vjerovatno predsjednički kandidat

Republikanski senator Ted Kruz povukao se iz kampanje za osvajanje republikanske predsjedničke nominacije nakon poraza u državi Indijana čime je faktički Donald Tramp postao kandidat republikanaca za Bijelu kuću.

Tramp, koji i u svojoj stranci ima protivnika, sada ima otvoren put ka 1.237 delegata koliko mu je potrebno za nominaciju.

To bi značilo veliku pobjedu za biznismena koga skoro niko nije shvatao ozbiljno kada je prošle godine krenuo u kampanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Guverner Ohaja DŽon Kasić saopštio je da će ostati u republikanskoj trci, ali on daleko zaostaje za Trampom po broju delegata, javlja BBC.

Što se tiče demokrata, Berni Sanders porazio je Hilari Klinton na predizborima u Indijani
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.