Poslanička pitanja o Zagorki Dolovac i letu Beograd–Priština

Izvor: RTS, 23.Jan.2020, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička pitanja o Zagorki Dolovac i letu Beograd–Priština

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja predstavnicima izvršne vlasti o Predlogu zakona o izvršenju i obezbeđenju, o tome da li republički tužilac "dolazi na posao" i zbog čega vlast nije više govorila o mogućnosti ponovnog uspostavljanja leta Beograd–Priština.
Poslanik Pokret za spas Srbije – Nova Srbija Đorđe Vukadinović podsetio je da je uspostavljanje linije Beograd–Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozdravio američki predsednik Donald Tramp, pa se ta priča zbog toga ne može svesti samo na ekonomsku kako je prikazao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
Zatražio je od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da apeluje na Đurića da odgovara na poslanička pitanja.
Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta pitala je predsednicu Skupštine Maju Gojković zašto Vladi nije dostavila da se izjasni o Predlogu zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji su podneli radikali, a podržalo više od 100.000 građana.
Gojkovićeva je odgovorila Radeti da se potpisi građana nalaze na proveri, ali je ocenila da to nije prepreka da joj se predloženo rešenje pošalje, a posle toga utvrdi da li ispunjava inicijativu građana.
Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović rekao je da bi "građani voleli da vide i znaju kako izgleda tužilac Zagorka Dolovac, da li dolazi na posao ili samo podiže platu".
Nakon poslaničkih pitanja, parlamentarci su nastavili rad pretresom amandmana na izmene i dopune Zakona o kulturi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.