Poruka Trampu: Apsolutno jasno, Meksiko neće platiti zid

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Trampu: Apsolutno jasno, Meksiko neće platiti zid

Meksiko Siti -- Meksiko je ponovo saopštio da nikada neće platiti za eventualni zid duž granice sa SAD čiju izgradnju dugo obećava američki predsednik Donald Tramp.

Meksički ministar spoljnih poslova Luis Videgaraj Kaso naveo je danas na Tviteru da je njegova zemlja "postigla saglasnost sa SAD oko trgovine" i da su "veoma pozitivni izgledi za odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve zemlje", ali da je "apsolutno jasno" da Meksiko "nikada neće platiti za zid", prenosi Asošiejted pres.

Tramp je juče, tokom sastanka s predsednikom svetske fudbalske organizacije (FIFA) Đanijem Infantinom, rekao da će za zid "na kraju platiti Meksiko, veoma lako".

Ta Trampova izjava usledila je dan posle objave da su SAD i Meksiko postigli preliminirani dogovor o novom trgovinskom sporazumu umesto Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA) čiji je deo i Kanada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksiko ponavlja da nikad neće platiti za zid na granici sa SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2018

Meksiko je ponovo saopštio da nikada neće platiti za eventualni zid duž granice sa SAD čiju izgradnju dugo obećava američki predsednik Donald Tramp...Meksički ministar spoljnih poslova Luis Videgaraj Kaso naveo je danas na Tviteru da je njegova zemlja "postigla saglasnost sa SAD oko trgovine"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.