Oglasio se Tramp nakon odluke Vrhovnog suda SAD

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 18:58

Oglasio se Tramp nakon odluke Vrhovnog suda SAD

Kandidat Republikanske stranke za predsedničku nominaciju Donald Tramp izjavio je danas da odluka Vrhovnog suda SAD predstavlja veliku pobedu za Ameriku.

Odlukom Vrhovnog suda njemu je dozvoljeno da ostane na glasačkom listiću u Koloradu.

"Ovo je velika pobeda za Ameriku. Veoma, veoma važna. Podjednako važna za našu zemlju biće i odluka koju će Vrhovni sud uskoro doneti o imunitetu za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - bez koje bi funkcija predsednika postala samo ceremonijalna, što je daleko od onoga što su osnivači nameravali", rekao je Tramp u izjavi za Foks njuz.

Dodao je da nijedan predsednik ne bi mogao pravilno i efikasno da funkcioniše bez "potpunog imuniteta".

"Naša zemlja bi bila izložena velikom riziku", poručio je Tramp.

Vrhovni sud je ranije danas jednoglasno stao na stranu bivšeg predsednika, poništivši odluku savezne države Kolorado koja ga je diskvalifikovala zbog navodnog učešća u napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Sudije Vrhovnog suda objavile su odluku dan pre sutrašnjeg "super utorka", kada na unutarstranačke izbore izlaze republikanci u 15 saveznih država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.