Odličan razgovor i šale; Tramp: Obama dobar čovek

Izvor: B92, 10.Nov.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odličan razgovor" i šale; Tramp: Obama dobar čovek

Vašington -- Budući predsednik SAD Donald Tramp sastao se u Beloj kući s Barakom Obamom, a Obama je saopštio da je održan "odličan razgovor".

Obama je dodao da je razgovorom obuhvaćen niz tema, dok je Donald Tramp rekao da se raduje saradnji s Barakom Obamom.

Budući predsednik je rekao i da je razgovor trajao duže od predviđenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodao da je s Obamom razgovarao o mnogo tema, o nekim divnim stvarima, ali i o nekim teškim.

Tramp je takođe nazvao Obamu “veoma dobrim čovekom“.

Nakon dolaska novinara Obama je Trampu dao i jedan savet, poručio mu je da ne odgovara na pitanja kad novinari počnu da viču.

Sastanak u Ovalnoj sobi Bele kuće trajao je oko 90 minuta.

Susret Obame i Trampa je protekao u opuštenoj i srdačnoj atmosferi, sasvim suprotno od one proteklih meseci, tokom žestoke i ogorčene predizborne kampanje, navodi Rojters.

Obama je u Beloj kući primio novoizabranog predsednika, kako bi se izvršio neometan prenos vlasti posle Trampove neverovatne pobede na izborima.

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp sastao se sa liderom republikanske većine u Senatu Mičom Mekonelom.

Nakon sastanka, Tramp je novinarima rekao da su njegova tri glavna prioriteta pitanje imigracije, sistem zdravstvene zaštite i radna mesta.

Tramp je u Vašington doleteo iz Njujorka svojim privatnim avionom i sleteo na nacionalni aerodrom Regan, koji se nalazi nedaleko od američke prestonice, javlja AP.

Dok je Tramp razgovarao s Obamom, njegova supruga Melanija sastala se s prvom damom Mišel Obamom.

Iz Bele kuće Tramp će otići na Kapitol hil, gde će imati odvojene sastanke sapredsednikom Predstavničkog doma Kongresa Polom Rajanom i liderom vladajuće većine u Senatu Mičom Mekonelom.

Džo Bajden će se takođe sastati s budućim potpredsednikom Majkom Pensom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp stigao u Vašington na sastanak sa Obamom

Izvor: Blic, 10.Nov.2016

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp stigao je danas u Vašington gde treba da se sastane sa predsednikom Barakom Obamom...Donald Trump's plane touches down in Washington as he prepares to meet President Obama at the @WhiteHouse #Trumphttps://t.co/EibdBHfxqy pic.twitter.com/5UsEiVDOAy..Tramp je u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.