Objašnjeno: Tramp seo i odlučio. Namešteno!

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 13:54

Objašnjeno: Tramp seo i odlučio. Namešteno!

"Slušao sam različite ljude. I kada sam sve sabrao, zaključio sam da su izbori bili namešteni. To je bila moja odluka", rekao je Donald Tramp.

Bivšem predsedniku SAD su nakon izbora 2020. godine mnogi davali različite savete, ali nakon što ih je sve razmotrio i pre svega uzeo u obzir svoj stav, odlučio je da rezultate izbora formalno ospori, otkrio je on u intervjuu za En-Bi-Si.

"Slušao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << različite ljude. I kada sam sve sabrao, zaključio sam da su izbori bili namešteni. To je bila moja odluka", rekao je Tramp.

Upitan zašto je odlučio da ospori rezultate izbora čak i nakon što su mu "pravnici u njegovoj administraciji i kampanji" rekli da je izgubio.

"Nisam ih poštovao kao pravnike", rekao je on i dodao da "igrom slučaja zna da su izbori bili namešteni" aludirajući na dokaze koje je prvobitno planirao da objavi nakon što je Džordžija podigla optužnicu protiv njega zbog osporavanja izbornih rezultata.

Po savetu njegovog sadašnjeg pravnog zastupnika, dokazi će umesto toga biti deo njegove odbrane u predstojećim suđenjima.

Bivši američki predsednik je govorio i o svojoj ulozi u napadu na Kapitol šestog januara 2021. godine.

"Pre svega, imao sam vrlo malo veze sa 6. januarom. Zamolili su me da se obratim, a ja sam bio predsednik Sjedinjenih Američkih Država. To mi je dozvoljeno", rekao je Tramp.

Kako je dodao, tada su se okupile stotine hiljada ljudi, što je bio "lep prizor", a on je tom prilikom govorio "mirno i patriotski". Tog dana je, kako dodaje, razmišljao o odlasku u Kapitol, ali mu je Tajna služba savetovala da se vrati u Belu kuću.

On je dalje ponovio da je do nereda došlo zato što je tadašnja šefica Predstavničkog Doma američkog Kongresa predsednica Nensi Pelosi odbila njegovu ponudu za raspoređivanje dodatnih 10.000 vojnika Nacionalne garde.

"Ona je odgovorna za 6. januar", rekao je Tramp.

Napomenuo je da je odnos vlasti prema onima koji su se tada okupili bio jedan od razloga zašto je odlučio da se kandiduje za reizbor.

"Ljudi koji su otišli ​​tamo, oni koji nisu ni ušli u zgradu, teško su stradali", rekao je bivši predsednik Amerike.

Ministarstvo pravde SAD je do sada pokrenulo 1.100 tužbi protiv onih koji su bili prisutni 6. januara, a napori se nastavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.