Novo povećanje taksi za 25 odsto

Izvor: Vesti-online.com, 08.Maj.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo povećanje taksi za 25 odsto

Sjedinjene Američke Države će u petak povećati carine na kineski uvoz vredan 200 milijardi dolara, na 25 odsto sa efektivnih 10 odsto, navodi se u obaveštenju objavljenom danas u Federalnom registru.

Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika će uspostaviti proces kojim se traži izostavljanje određenih proizvoda od dodatnih carina, navodi se u obaveštenju Federalnog registra, koje je preneo Rojters.

Američki predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Donald Tramp napisao je na svom Tviter nalogu da će biti "veoma srećan sa više od 100 milijardi dolara godišnje carina koje pune američku kasu."

Njegovi komentari usledili su nakon Rojtersovog izveštaja koji je citirao izvore iz američke vlade i privatnog sektora koji su naveli da se Kina povukla iz gotovo svih aspekata nacrta trgovinskog sporazuma sa SAD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: SAD povećale carinu na robu iz Kine sa 10 na 25 odsto

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2019

Izvor: Vostok / RT Vašington je realizovao poslednju pretnju američkog predsednika, povećavajući uvozne carine na kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara, odnosno sa 10 na 25 odsto, prema Federalnom registru. Povećanje će stupiti na snagu 10. maja, kada se očekuje da će američki...

Nastavak na Vostok.rs...

Nova runda trgovinskog rata: SAD povećava carine na uvoz kineske robe sa 10% na 25%

Izvor: B92, 09.Maj.2019, 16:46

Vašington -- Sjedinjene Američke Države će u petak povećati carine na kineski uvoz vredan 200 milijardi dolara, na 25 odsto sa efektivnih 10 odsto...Ovu informaciju objavio je Federalni registar...Kako se navodi u njihovom saopštenju, kancelarija američkog trgovinskog predstavnika će uspostaviti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.