NRA u Trampovom taboru u ime hiljada patriota

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NRA u Trampovom taboru u ime "hiljada patriota"

Njujork -- Uticajno američko Udruženje vlasnika oružja (NRA) podržalo je republikanskog kandidata Donalda Trampa u kampanji za američke predsedničke izbore.

"U ime hiljada patriota u ovoj sali, miliona članova NRA objavljujem zvanično podršku ove organizacije Trampu”, rekao je politički šef organizacije Kris Koks u Luizvilu u državi Kentaki.

Milijarder Tramp je na godišnjoj skupštini ovog finansijski moćnog i politički uticajnog udruženja rekao da želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da brani ustavom zagarantovano pravo na posedovanje oružja, prenosi AFP.

"Neću vas ostaviti na cedilu", rekao je Tramp dobivši glasan aplauz.

Sam Tramp je dugogodišnji član NRA i jedan od miliona Amerikanaca koji imaju dozvolu za nošenje oružja.

Prema procenama, više od 300 miliona komada vatrenog oružja u SAD nalazi se u privatnom posedu.

Tramp je iskoristio priliku da napade demokratskog kandidata Hilari Klinton, rekavši da je "diktatorka" koja želi da ukine Amerikancima pravo na nošenje oružja.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.