Tramp: Ne žurim

Izvor: B92, 19.Feb.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ne žurim

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da želi da Severna Koreja okonča svoj nuklearni program.

On je istakao da ne žuri i da se na Pjongjang ne vrši pritisak oko roka za to.

Tramp je na konferenciji za novinare održanoj u Beloj kući rekao da sankcije protiv Severne Koreje ostaju na snazi i dodao da ta zemlja u skorije vreme nije izvela neklearne ili raketne probe, prenosi Rojters.

"Ne žurim. Nema testiranja. Dokle god nema proba, ja ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žurim. Ukoliko do toga dođe, to je već nešto drugo. Voleo bih da vidim konačnu denuklearizaciju Severne Korejke", rekao je Tramp.

Ranije danas Tramp je razgovarao sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom o predstojećem samitu sa severnokorejskim liderom, koji bi trebalo da se održi 27. i 28. februara u Hanoju, i tom prilikom Tramp je kazao da očekuje veliki napredak, prenosi Jonhap.

Tramp je u telefonskom razgovoru rekao da će o celom samitu obavestiti Muna.

"Tramp je objasnio kako teku pripreme za samit u Hanoju i pregovori između SAD i Severne Koreje i dvojica lidera su održali otvorene razgovore o konkretnim načinima saradnje za uspeh drugog samita Severne Koreje i SAD", navedeno je iz Munovog kabineta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trampu se ne žuri sa denuklearizacijom Severne Koreje

Izvor: RTS, 19.Feb.2019

Američki predsednik Donald Tramp želi da Pjongjang okonča svoj nuklearni program, ali kaže da ne žuri s tim, i da se na Severnu Koreju ne vrši pritisak oko krajnjeg roka. . Na pres-konferenciji u Beloj kući, Donald Tramp...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.