Mun i Tramp saglasni o jačanju sankcija S. Koreji

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mun i Tramp saglasni o jačanju sankcija S. Koreji

"Južnokorejski i američki predsednk Mun Dže In i Donald Tramp saglasili su se u telefonskom razgovoru da će izvršiti jači pritisak kroz sankcije na Severnu Koreju usled njenih izvođenja raketnih i nuklearnih testova", saopšteno je iz predsedničkog kabineta Južne Koreje.

- Dvojica lidera saglasili su se da ojačaju saradnju i uvedu jače i praktične sankcije Severnoj Koreji  kako bi shvatila da je provokativne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << akcije vode do veće diplomatske izolacije i ekonomskog pritiska - saopštio je portparol Plave kuće Park So Hjun, prenosi Rojters.

Dvojica lidera su, kako agencija navodi, to zaključili u telefonskom razgovoru u nedelju.

Plava kuća je saopštila da su Mun i Tramp oštro osudili najnovije raketno lansiranje Severne Koreje i saglasili se da će njihove države raditi sa međunarodnom zajednicom na sprovođenju najnovije rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 2375, naveo je Park.

Severna Koreja je u petak lansirala balističku raketu srednjeg dometa, koja je preletela Japan i sletela u Tihi okean, odgovorivši na taj način na novu rundu sankcija Ujedinjenih nacija, što je izazvalo osude međunarodne zajednice.

Ta država je najnovije lansiranje izvela dve nedelje nakon svog šestog i najvećeg nuklearnog testa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mun i Tramp saglasni o jačanju sankcija Sjevernoj Koreji

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2017

SEUL - Južnokorejski i američki predsednk Mun Dže-in i Donald Tramp saglasili su se u telefonskom razgovoru da će izvršiti jači pritisak kroz sankcije na Sjevernu Koreju uslijed njenih izvođenja raketnih i nuklearnih testova, saopšteno je iz predsjedničkog kabineta Južne Koreje..."Dvojica lidera...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.