Mama me je učila da ne čitam tuđa pisma

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mama me je učila da ne čitam tuđa pisma"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da mu je Majk Pompeo potvrdio da ni on ni Donald Tramp nisu umešani u neizdavanje viza ruskim delegatima u UN.

"Naravno, ja sam se dotakao situacije sa odbijanjem vize delu članova delegacije Rusije, to je bilo 13 odbijenih ljudi", rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

"Kao što sam rekao prvog dana, kada su me o tome pitali, još jednom ponavljam: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni najmanje ne sumnjam da ni predsednik Tramp ni državni sekretar Pompeo nemaju nikakve veze sa tim. To mi je potvrdio i Majk Pompeo", dodao je ministar.

Po njegovim rečima, ako je to tako "postavlja se pitanje, kako se tamo donose odluke koje su direktno vezane za ispunjavanje obaveze Vašingtona o osiguranju normalnog funkcionisanja sedišta UN"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o objavljivanju stenograma razgovora predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa, izjavio je da nije lepo čitati tuđa pisma.

"Što se tiče stenograma telefonskih razgovora, mama me je učila da nije lepo čitati tuđa pisma. Ja se toga pridržavam. Tim pre pisma ljudi koje je njihov narod izabrao na vodeće funkcije", rekao je Lavrov, odgovarajučći na pitanje novinara da li postoji verovatnoća da budu objavljeni stenogrami razgovora predsendiak Rusije i SAD.

Prema njegovim rečima, "postoje tradicije, postoje pristojnosti, uključujući i diplomatske, koje podrazumevaju određeni nivo poverljivosti, koji podrazumeva koordinaciju ovih pitanja".
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.