Independent: Tramp opozvao sve ambasadore SAD u svetu

Izvor: RTS, 21.Jan.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Independent: Tramp opozvao sve ambasadore SAD u svetu

Ubrzo pošto je položio zakletvu i postao 45. predsednik SAD, Donald Tramp je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsednika Baraka Obame, bez pripremljenih zamena, piše "Independent".
Tramp je zatražio da se svim ambasadorima u zemljama širom sveta koje je imenovao Obama, kaže da napuste svoje funkcije do podne 20. januara i to bez odlaganja, piše britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << list.

Njegov tranzicioni tim je saopštio 23. decembra da "neće biti izuzetaka" za ambasadore koji traže produžetak mandata, što se razlikuje od prakse u vreme drugih predsednika, čak i za ambasadore sa mlađom decom.
Ova odluka odnosi se na 80 ambasadora postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama, navodi britanski list.
I dok je uobičajeno da politički imenovani ambasadori podnesu ostavku na početku mandata nove administracije, manje je uobičajeno da za njih ne bude pronađena zamena na vreme.
Zbog ovakvog poteza SAD bi mogle da ostanu mesecima bez ambasadora u mnogim zemljama i to čak i u onim sa kojima imaju osetljive odnose.
Neke od tih zemalja su između ostalog - Nemačka, Velika Britanija, Kanada, Kina, Indija, Japan i Saudijska Arabija, navodi Independent.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp opozvao sve ambasadore? Skot: Ne odnosi se na mene

Izvor: B92, 21.Jan.2017

Vašington -- Ubrzo pošto je postao predsednik Tramp je opozvao sve ambasadore koje je imenovala Obamina administracija, piše "Independent"...Kako navodi list, Tramp je zatražio da svim ambasadorima u zemljama širom sveta koje je imenovao Obama, kaže da napuste svoje funkcije do podne 20. januara...

Nastavak na B92...

Šta to radi Tramp?! Opozvao sve ambasadore?

Izvor: Mondo, 21.Jan.2017

Ubrzo pošto je položio zakletvu i postao 45. predsednik SAD Donald Tramp je opozvao sve ambasadore u misijama SAD koje je imenovala administracija bivšeg predsednika Baraka Obame, bez pripremljenih zamena, piše "Independent"...Foto: AP Photo/David J. Phillip..Kako navodi list, Tramp je zatražio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.