Hteo da proglasi pobedu nad virusom, a on mu došao u kuću

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 14:17

"Hteo da proglasi pobedu nad virusom, a on mu došao u kuću"

Američki predsednik Donald Tramp nadao se da će ove sedmice moći da proglasi da se SAD oporavlja od pandemije, ali je ona došla kod njega, piše CNN.

Dan nakon što je izašao iz samoizolacije u Beloj kući i nastavio putovanja po zemlji, Tramp je primio vest da je jedan od njegovih službenika u Ovalnom kabinetu pozitivan na koronavirus.

Dva dana kasnije potpredsednik SAD Majk Pens je takođe pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << testiran, što je pokrenulo novi talas testiranja i odložilo Trampovo putovanje u Ajovu.

Lični asistent Ivanke Tramp takođe je pozitivan na kovid-19, potvrdio je izvor CNN-a.

Ipak, taj asistent nije bio u kontaktu sa Trampovom ćerkom nekoliko nedelja.

Ulazak koronavirusa u Zapadno krilo ilustruje koliko je rasprostranjeno širenje virusa koji je odneo više od 77.000 života u SAD, a "vruću ekonomiju pretvorilo u led", piše CNN.

Noćno čišćenje i masovno testiranje nisu mogli da spreče da virus dođe na Traompov prag, uočava CNN.

Dok se Tramp zalaže da države popuste mere i omoguće Amerikancima povratak na posao, ali je Trapm uprkos pojavi virusa kod saradnika skinuo masku tokom razgovoru sa veteranima iz Drugog svetskog rata.

Čak je pozvao i veliku grupu zakonodavaca na sastanak u Belu kuću, ali su svi prethodno testirani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.