History Film Festival iz Rijeke počinje srpsku turneju iz Niša

Izvor: Megafon.co, 26.Nov.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

History Film Festival iz Rijeke počinje srpsku turneju iz Niša

History Film Festival iz Rijeke počinje srpsku turneju iz Niša u ponedeljak, 2. decembra, u Niškom kulturnom centru. Filmovi će biti prikazani u maloj sali NKC-a, a ulaz je besplatan.
Program U ponedeljak, 2. decembra, od 19 sati posetioci mogu da pogledaju film “Donald Tramp, anatomija jednog čoveka”.
Reditelj filma je bivši francuski ministar za kulturu, Frederik Miteran. Priča o 45. predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Sjedinjenih Američkih Država, Donaldu Trampu. Kroz istraživanje njegove lične istorije pokušava da da odgovor na pitanje ko je on zapravo.
Liga izuzetnih plesačica
Foto – NKC

Ponedeljak, 2. decembar, od 20 sati “Liga izuzetnih plesačica”. Film kanadske rediteljke Rame Rau koji istražuje svet striptiza i zabave zgodnih plesačica koje su svojevremeno u Las Vegasu budile mušku maštu do neslućenih razmera.
Utorak, 3.decembar, u 19 sati “Če Gevara: Iza mita”.
Pedeset godina nakon Če Gevarine smrti, ovaj francuski dokumentarac, Tankreda Ramona, vodi na autentično putovanje s ciljem dekonstrukcije/rekonstrukcije mita o slavnom gerilcu.
Če Gevara
Foto – NKC

Utorak, 3. decembar, u 20 sati “Tomos, Made In Yugoslavia”.
Slovenački film reditelja Petera Lebana istražuje kulturni i sociološki fenomen čuvenog „Tomosa“, koji od nekadašnjeg jugoslovenskog, u neku ruku, postaje i globalni fenomen.
Specijalni gost projekcija biće Bernardin Modrić, direktor History Film Festivala.
History Film Festival turneju po Srbiji nastavlja u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu, a završava u Kulturnom centru Novog Sada.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Dvodnevni “History film fest” iz Niša kreće srpsku turneju

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2019, 09:50

Ljubitelji istorijskih dokumentaraca imaće priliku da pogledaju čak 4 naslova sa ovom tematikom na riječkom filmskom festivalu koji srpsku turneju počinje iz Niša. History film fest biće održan u Maloj sali Niškog kulturnog centra (NKC) od 2. do 3. decembra...U ponedeljak, 2. decembra, biće...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.