Donald Tramp i zvanično kandidat za predsednika SAD

Izvor: N1 televizija, 20.Jul.2016, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp i zvanično kandidat za predsednika SAD

Donald Tramp je sada i zvanično kandidat Republikanske partije za predsednika SAD, prenosi CNN rezultate glasanja na republikanskoj konvenciji.

Naime, Tramp je osvojio dovoljan broj delegata za nominaciju, i u ubedljivoj je prednosti u odnosu na Teda Kruza. Tramp je, za sada, sa više od 1.720 delegata, prešao prag (od 1237 delegata) potreban za nominaciju. Ukupan broj delegata je 2472. Kruz je "zaostao" sa nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << preko 480 delegata.

Reakcija na vesti sa konvencije koja je u toku stigla je iz protivničkog tabora. Hilari Klinton je na svom Tviter nalogu ostavila ovakav komentar, njime pokazujući da je Tramp ne plaši:

Let's do this. pic.twitter.com/DtYYBDTWE6

Rojters javlja da su uhapšena tri demonstranta koja su nosila anti-Trampove zastave.

Policija u Klivlendu je prethodno sprečila čarke između demonstranta blizu hale u kojoj se održava republikanska konvencija.

Prvi sukob je izbio kada je zagovornik teorija zavera i radio voditelj Aleks Džons počeo da priča na trgu u centru Klivlenda.

Policija je sprečila dolazak mase ljudi, a Džons je brzo napustio trg.

Nekoliko minuta kasnije došlo je još policajaca na biciklima koji su razdvojili grupu pristalica Komunističke parije i grupu religioznih konzervativaca.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tramp i zvanično kandidat za predsednika SAD

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2016

Donald Tramp je sada i zvanično kandidat Republikanske partije za predsednika SAD, prenosi CNN rezultate glasanja na republikanskoj konvenciji...Naime, Tramp je osvojio dovoljan broj delegata za nominaciju, i u ubedljivoj je prednosti u odnosu na Teda Kruza. Tramp je, za sada, sa više od 1.720 delegata,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.