Donald Tramp i Tereza Mej razgovarali posle polemike o Tviteru

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp i Tereza Mej razgovarali posle polemike o Tviteru

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas sa britanskom premijerkom Terezom Mej prvi put od kada je osudila njegove objave na društvenoj mreži Tviter, saopštila je Bela kuća.

Vlada Velike Britanije potvrdila je da su Tramp i Mej razgovarali telefonom.

Britanska premijerka rekla je 30. novembra da je Donald Tramp pogrešio što je na Tviteru prosleđivao antimuslimansku propagandu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << britanske ekstremne desnice.

Tramp je prethodnog dana najpre retvitovao antimuslimanske video snimke, pa na kritike iz Velike Britanije poručio britanskoj premijerki da se umesto njime bavi "radikalnim destruktivnim islamskim terorizmom u Velikoj Britaniji".

Zbog Trampovog retvitovanja poslanici opozicionih laburista, kao i gradonačelnik Londona Sadik Kan, tražili su da se otkaže državna poseta predsednika SAD Velikoj Britaniji. Mej je rekla da se poseta ne otkazuje, ali i naznačila da se neće desiti u neposrednoj budućnosti.

Neimenovani zvaničnik Bele kuće rekao je danas da Donald Tramp i Tereza Mej nisu spominjali navode na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp pričao sa Terezom Mej, o "slučaju Tviter" ni reči

Izvor: B92, 19.Dec.2017

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa britanskom premijerkom Terezom Mej prvi put od kada je osudila njegove objave na Tviteru...Vlada Velike Britanije potvrdila je da su Tramp i Mej razgovarali telefonom...Mejova je pozvala Trampa da iznese predloge o postizanju mira na Bliskom istoku nakon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.