Donald Tramp: Glasao sam za momka po imenu Tramp

Izvor: VOA, 24.Okt.2020, 17:00

Donald Tramp: Glasao sam za momka po imenu Tramp

Donald Tramp, aktuelni američki predsednik i republikanski kandidat na predsedničkim izborima koji se održavaju 3. novembra, prevremeno je glasao. “Upravo sam glasao. To je velika čast”, napisao je Tramp na društvenoj mreži Tviter. Na novinarsko pitanje za koga je glasao na biračkom mestu u okružnoj biblioteci u Vest Palm Biču Donald Tramp je imao spreman odgovor. "Glasao sam za momka po imenu Tramp. Mnogo vam hvala", rekao američki predsednik. Ukazao je i da tokom glasanja nije bilo nikakvih komplikacija. "Sve je bilo bezbedno - mnogo bezbednije nego kada šaljete listić. To mogu da vam kažem. Sve je bilo savršeno. Veoma striktno, baš po pravilima. Nikada to tako ne može biti kada šaljete listić. Ne može biti tako bezbedno. Ovde su uradili odličan posao - sjajni su ljudi unutra", rekao je američki predsednik koji se protivi glasanjem putem pošte - tvrdeći da bi postupak mogao biti na meti zloupotreba. Iako, međutim, nije ponudio opipljive dokaze za takve tvrdnje.   Džad Dir, portparol Bele kuće, najavio je tokom ove sedmice da Tramp u subotu glasati u Vest Palm Biču - gde se nalazi njegovo imanje Mar-a-Lago. Tramp je glasao tačno deset dana pre održavanja predsedničkih izbora na kojima mu je protivkandidat Džozef Bajden, nekadašnji američki potpredsednik i kandidat Demokratske stranke. Bajden još nije glasao i najverovatnije će to učiniti lično na dan izbora 3. novembra - pošto u američkoj državi Delaver, u kojoj mu je prebivalište, ne postoji mogućnost prevremenog glasanja. Više od 50 miliona Amerikanaca glasalo je ranije na predsedničkim izborima što bi moglo da dovede do najvećeg odziva birača u poslednjih više od 100 godina, pokazali su podaci Američkog izbornog projekta Visok odziv birača odraz je velikog interesovanja za izbore ali i želje Amerikanaca da izbegnu rizik od zaraze Kovidom 19, koji je odneo više od 220.000 života širom SAD. U mnogim američkim državama je prošireno rano glasanje, lično ili poštom, uoči dana izbora 3. novembra, da bi se biračima omogućio bezbedniji način da se izjasne tokom pandemije koronavirusa.  
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp glasao unapred na predsedničkim izborima

Izvor: Danas, 24.Okt.2020

Američki predsednik Donald Tramp danas je glasao na predsedničkim izborima u SAD, iskoristivši mogućnost glasanja unapred.

Nastavak na Danas...

BAJDEN ĆE PROĆI KAO HILARI? Vodi na nacionalnom nivou, ali je ova država ključna za pobedu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Okt.2020, 14:55

Američki predsednik Donald Tramp glasaće na Floridi pre predizbornih skupova u tri države odlučivanja u subotu, pridruživši se više od 53 miliona Amerikanaca koji su već glasali rekordnim tempom uoči izbora 3. novembra, prenosi Rojters.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.