Direktor SZO uputio poruku Trampu

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 21:27

Direktor SZO uputio poruku Trampu

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da se nada da predsednik SAD Donald Tramp neće sprovesti svoju odluku da prekine odnose SAD sa tom agencijom UN.

Direktor SZO Tedros Adhan Gebrejesus rekao je tokom brifinga u Ženevi da je svet dugo imao koristi od snažne saradnje SZO sa vladom i narodom SAD, prenosi CNN.

"Doprinos i velikodušnost vlade i naroda SAD svetskom zdravlju bili su ogromni tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << decenija i to je napravilo veliku razliku u zdravlju javnosti širom sveta. Želja SZO je da se ova saradnja nastavi", rekao je Tedros.

Tramp je u petak saopštio da će SAD prekinuti odnose sa SZO

Predsednik SAD je na konferenciji za novinare rekao da SZO nije sprovela reforme i da će SAD preusmeriti sredstva namenjena toj agenciji UN na druge organizacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.