Demokrate spremaju rezoluciju da ospore Trampovo vanredno stanje

Izvor: VOA, 21.Feb.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate spremaju rezoluciju da ospore Trampovo vanredno stanje

Demokrate u Predstavničkom domu spremaju se da predlože rezoluciju, kojom se osporava deklaracija o vanrednom stanju, koju je potpisao predsednik SAD Donald Tramp. Rezolucija, koju predlaže zakonodavac iz Teksasa Hoakin Kastro biće predstavljena u petak, a o njoj bi u donjem domu Kongresa moglo da se glasa već sredinom marta. Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi poručila je i demokratskim i republikanskim kongresmenima da se priključe i budu koautori rezolucije, za koju očekuje da će biti brzo usvojena. Predsednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u petak, kako bi mogao da dobije novac za zid na granici sa Meksikom, zbog toga što mu Kongres nije odobrio 5,7 milijardi dolara, koliko je za to tražio, već samo 1,4 milijarde.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUPROTSTAVILI SE TRAMPU Demokrate blokiraju vanredno stanje?

Izvor: Blic, 22.Feb.2019, 16:54

Demokrate u Predstavničkom domu američkog Kongresa predstavili su danas rezoluciju koja bi trebalo da obustavi vanredno stanje koje je predsednik SAD proglasio kako bi izgradio zid duž američke granice sa Meksikom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.