Bela kuća: Tramp i Putin razgovarali o sankcijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Tramp i Putin razgovarali o sankcijama

Bela kuća je danas saopštila da se na sastanku predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina razgovaralo o sankcijama zbog navodnog ruskog mešanja u američke izbore.

Portparolka Sara Hakabi Sanders je rekla da se "razgovaralo o sankcijama vezanim za mešanje u izbore".

Ta izjava protivreči jučerašnjim Trampovim komentrima na Tviteru.

Tramp je u nedelju na Tviteru napisao da "sankcije nisu bile tema razgovora sa Putinom i da ništa neće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << biti učinjeno dok se ne reše problemi u Ukrajini i Siriji".

Bela kuća nije odgovorila na zahteve za razjašnjenjem.

SAD pozdravile iračko osvajanje Mosula

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da osvajanje Mosula od Islamske države znači da su dani te grupe u Iraku i Siriji "odbrojani".

On je u pisanoj izjavi naveo da će SAD i dalje težiti "potpunom uništenju" te džihadističke grupe.

Tramp je čestitao iračkom premijeru Hajderu al-Abadiju i iračkim trupama i izrazio žaljenje zbog hiljada ljudi koje je Islamska država ubila ili mučila.

Čestitke al-Abadiju je uputio i državni sekretar SAD Reks Tilerson koji je rekao da je poraz Islamske države u Mosulu "ključna prekretnica" u svetskoj borbi protiv te grupe.

Tilerson je pohvalio kurdske borce koji su pomogli u bici i uputio saučešće porodicama poginulih u operaciji.

On je dodao da će SAD sarađivati sa Irakom i UN u stabilizaciji oslobođenih područja i pomoći raseljenim civilima da se vrate svojim domovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SAD pozdravile iračko osvajanje Mosula

Izvor: Beta, 10.Jul.2017

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da osvajanje Mosula od Islamske države znači da su dani te grupe u Iraku i Siriji "odbrojani".On je u pisanoj izjavi naveo da će SAD i dalje težiti "potpunom uništenju" te džihadističke grupe.Tramp je čestitao iračkom premijeru Hajderu al-Abadiju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.