Večeras se dodeljuje Zlatni globus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras se dodeljuje Zlatni globus

LOS ANĐELES - Godinu dana posle šture konferencije za štampu, koja je zbog štrajka scenarista zamenila tradicionalnu svečanost, holivudske zvezde se uveliko pripremaju za večerašnju 66. dodelu Zlatnih globusa, druge najznačajnije filmske nagrade posle Oskara koju dodeljuje Udruženje stranih novinara u Holivudu (HFPA).

Organizatori su najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povratak glamurozne ceremonije sa mnoštvom glumačkih zvezda koje će, kako se oni nadaju, publici pomoći da zaboravi na ekonomsku krizu i recesiju.

Tom Kruz, Leonardo di Kaprio, Šon Pen, Dastin Hofman, Bred Pit i njegova supruga Andželina Džoli, Meril Strip i posthumno nominovani Hit Ledžer, samo su neka od slavnih imena velikog platna koja bi mogla osvojiti prestižnu nagradu.

Među zvezdama koje će u nedelju uveče u hotelu "Beverli Hils" u Los Anđelesu uručivati zlatne statuete su Martin Skorseze, Kameron Dijaz, Sting i Džoni Dep.

Glamuroznije nego pre

Ovogodišnja dodela Zlatnih globusa će čak biti glamuroznija nego ranije, sa još više srebra i zlata ne samo kao odraz holivudskog sjaja već i kao poruka nade u bolje dane, navode organizatori, podsećajući de je ovo godina nade za Amerikance posle izbora Baraka Obame za predsednika.

Jedini segment svečanosti koji se našao na udaru recesije su tzv. " gifting suites", saloni u kojima se poznate ličnosti tiskaju uoči dodele kako bi dobile primamljive poklone u vidu nakita, parfema i firmirane odeće.

" Gifting suites"

Ove godine, postavljeno je šest takva salona ali su organizatori izjavili da je bilo prilično teško naći prodavce spremne da plate za učešće, a mnogi su tražili da dobiju popust pre nego što su se prijavili.

Postojalo je, takođe, strahovanje da bi saloni, inače veoma popularni među zvezdama, ovog puta bili slabo posećivani iz straha da se ostavi utisak neosetljivosti u doba kada većina građana prolazi kroz ekonomske teškoće.

Nagrada "Zlatni globus" predstavlja svojevrsnu uvertiru za dodelu najveće nagrade Američke akademije - Oskar, i često se smatra dobrim pokazateljem uspeha na dodeli "zlatnog dečaka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.