Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 17:44

Peđa Stojaković u idealnoj petorci Sakramenta

Košarkaš Predrag Stojaković zaslužio je mesto u idealnoj petorci Sakramenta svih vremena, po izboru ESPN.

Uz njega u najboljem večnom timu "kraljeva" nalaze se i Oskar Robertson, Nejt Arčibald, Kris Veber i Džeri Lukas. U ovom izboru birane su petorke svih NBA franšiza, a Peđa je jedini predstavnik bivše Jugoslavija.

Od Evropljana svoja mesta u timovima našli su i Dirk Novicki (Dalas), Toni Parker (San Antonio), Rudi Gober (Juta), Riki Rubio (Minesota), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mark Gasol (Memfis), Janis Adetokumbo (Milvoki).

Stojaković je igrao za Sakramento od 1998. do 2006.godine i ostavio trag kao jedan od najboljih šutera u istoriji. Kingsi su zbog svega što je uradio povukli dres sa brojem 16.

Tri puta je bio učesnik Ol-star meča, a dva puta je kao pobednik završio takmičenje u brzom šutiranju trojki (2002, 2003).

U Americi je još igrao za Indijanu, Nju Orleans, Toronto i Dalas, sa kojim je 2011. osvojio jedinu titulu u NBA ligi. Kao šampion je i završio košarkašku karijeru. I dalje je značajna karika Sakramenta i ima ulogu pomoćnika generalnog menadžera.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stojaković jedini Srbin u eliti

Izvor: Danas, 22.Maj.2020

Američki ESPN izabrao je idealne ekipe svih vremena za sve NBA klubove, 16 timova Zapadne konferencije i 15 sa Istoka, a svoje mesto  u ovom prestižnom izboru našao i jedan srpski košarkaš, jedini predstavnik celog regiona, Predrag Stojaković koji se našao u najboljoj petorci svih vremena Sakramento...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.