Oskar: Pobednici Dikaprio i Pod lupom

Izvor: Vesti-online.com, 29.Feb.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskar: Pobednici Dikaprio i "Pod lupom"

Američki glumac Leonardo Dikaprio osvojio je svog prvog Oskara na 88. svečanoj dodeli nagrada Američke filmske akademije za glavnu ulogu u filmu "Povratnik", nakon šest nominacija.

Glumica Bri Larson dobila je Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Soba".

Film "Pod lupom" (Spotlajt) reditelja Toma Makartija, o razotkrivanju pedofilije u okviru Katoličke crkve, osvojio je Oskara za najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << film, dok je meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu osvojio Oskara za najbolju režiju za film "Povratnik", javljaju agencije.

Injaritu je postao treći reditelj sa uzastopnom nagradom za najbolju režiju, pošto je prošle godine nagrađen za film "Čovek ptica".

Britanski glumac Mark Rajlans dobio je Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu  "Most špijuna" Stivena Spilberga. Nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu osvojila je švedska glumica Alisija Vikander za film "Dankinja".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sveti Leo Oskar mučenik: Ovako su Srbi čestitali Dikarpiju na nagradi

Izvor: B92, 29.Feb.2016

Leonardo Dikaprio je konačno osvojio Oskar u kategoriji za najbolju mušu ulogu...Naime, Dikaprio je postao svetac i našao se na pravoslavnoj ikoni, a umesto mača ili knjige Dikaprio u ruci drži Oskara. Kod Srba Bog pomaže tri puta, ali u slučaju Dikaprija šesti put...Leonardo je postao Sveti...

Nastavak na B92...

Oskar za dramu "Spotlight"

Izvor: VOA, 29.Feb.2016

Spotlight, film o novinarima Boston Globa koji su raskrinkali praksu seksualnog zlostavljanja unutar Katoličke crkve, osvojio je nagradu za najbolji film na 88. dodeli Oskara u Holivudu...Film prati novinare koji su 2002. otkrili da su crkveni velikodostojnici rutinski zataškavali izveštaje i prijave...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.