Odlazak Mr. Ollivandera: Preminuo glumac John Hurt

Izvor: Tracara.com, 28.Jan.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak Mr. Ollivandera: Preminuo glumac John Hurt

Odlazak velikog britanskog glumca (foto: Wenn) U petak je u 77. godini preminuo glumac John Hurt. Britanski glumac, mlađoj generaciji poznat po ulozi Mr. Ollivandera u filmskom serijalu Harry Potter, 2015. godine oboleo je od raka pankreasa. Dva puta je bio nominovan za Oskara, za uloge u filmovima Čovek slon i Ponoćni ekspres. Dobio je nagradu Zlatni globus i četiri BAFTA nagrade, uključujući i nagradu za životno delo. Poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << film Jackie snimio je nedavno sa Natalie Portman. Pre tri godine britanska Kraljica Elizabetha II dodelila mu je titulu viteza. Ženio se tri puta, a iza sebe je ostavio suprugu Anwen Rees-Myers i sinove, 23-godišnjeg Nicka i tri godine starijeg Sashu, koje je dobio u braku s drugom suprugom Joan Dalton.

Nastavak na Tracara.com...






Povezane vesti

Preminuo legendarni britanski glumac Džon Hurt

Izvor: VOA, 28.Jan.2017

Britanski glumac Džon Hurt, koji je dva puta nominovan za Oskara - jednom za ulogu narkomana u filmu Ponoćni ekspres 1978. i drugi put za ulogu Džona Merika u kultnom filmu Čovek slon dve godine kasnije preminuo je juče u 78. godini posle duge borbe sa rakom pankreasa. Hurt je takodje dobitnik...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.