Đini Roulands počasni Oskar za 60 godina karijere

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đini Roulands počasni Oskar za 60 godina karijere

Američka glumica Đina Roulands glumi više od šest decenija, a u subotu uveče će joj Američka akademija za film uručiti njenog prvog, počasnog Oskara.

Kako prenosi AP, 85-godišnja glumica će svoj prestižni trofej preuzeti na svečanoj dodeli Guvernerovih nagrada u Los Anđelesu. Đina Roulands je igrala u preko 40 filmova, uključujući klasike "Žena pod uticajem" i "Glorija" koje je režirao njen pokojni suprug Džon Kasavetis i za koje je bila nominovana za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Oskara.

Nove fanove stekla je melodramom "Beležnica" iz 2004. godine. Uprkos poodmaklim godinama, nastavlja da radi, a publika je u skorije vreme imala priliku da je vidi u komediji "Six Dance in Six Weeks".

U razgovoru sa novinarom agencije AP, Roulands je na pitanje koji je film za nju predstavljao najveći izazov odgovorila da je to bio "Žena pod uticajem" zbog veoma komplikovanog, rastrzanog lika koji je u njemu tumačila. Upitana da li ima običaj da gleda svoje filmove, glumica je rekla da to čini samo jednom, nakon snimanja i nikada više. "Nestalo je mnogo ljudi s kojima sam radila. To me povremeno rastužuje, zato nema potrebe da gledam te filmove", kazala je ona.

Roulands smatra da je za njen uspeh najzaslužniji njen suprug Džon Kasavetis koji se interesovao za žene i njihovu ulogu u društvu, za način na koji se sredina prema njima ophodi i rešava njihove probleme. "Svi njegovi filmovi su bili o interesantnim ženama", kazala je glumica.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.