Zlatna medalja za vinaru „Vujić“

Izvor: DobreVesti.rs, 09.Sep.2021, 11:13

Zlatna medalja za vinaru „Vujić“

Vinska vest za Srbiju, koja nam dolazi iz Italije (Turin) sa jedinstvenog vinskog međunarodnog konkursa Mondial des Vins Extrêmes 2021 prepoznatljivom i jedinom u svetu po ocenjivanju vina pristiglih iz tzv. “herojskih” vonogradarskih područija.

 
Jedina vinarija a ujedno i prva koja je učestvovala na ovom konkursu jeste Vinarija “Vujić” iz poljane Lukarevina kod Aleksandrovca ponela je zlatnu medalju sa ovog najekstremnijijeg vinskog takmičenja na svetu. I to, u kategoriji crvenih vina sa etiketom “Gmitar” iz berbe 2017. Inače, “Gmitar” se dobija prirodnim uzgojem čokota prokupca starih preko 120 godina, bezmašinskom obradom zbog guste sadnje, dok se zasad vinograda nalazi na nadmorskoj visini...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.