Zaštita originalne srpske kuhinje

Izvor: DobreVesti.rs, 31.Okt.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštita originalne srpske kuhinje

BEOGRAD - Asocijacija kuvara- šefova Srbije realizuje projekat uvođenja standarda pripreme srpskih nacionalnih jela kroz obuku šefova - kuvara po autentičnim izvornim receptima.

Cilj ovog projekta je zaštita domaćeg, nacionalnog brenda – srpske kuhinje, promocija gastronomske kulture Srbije, očuvanje i negovanje tradicije, promocija proizvoda koji se uzgajaju samo u nekim malim delovima Srbije i pripremaju po vekovima starim recepturama, vraćanje zdravih navika u ishrani oživljavanjem zaboravljenih jela, unapređenje turističke i ugostiteljske ponude Srbije.
Petodnevna obuka šefova kuvara iz 30 nacionalnih restorana širom Srbije održava se u edukativnom centru u Novom Sadu i sastoji se iz teorijske nastave...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.