Izvor: DobreVesti.rs, 29.Mar.2018, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoka delegacija CERN-a u Srbiji

BEOGRAD - Visoka delegacija Evropske laboratorije za nuklearna istraživanja (CERN) u zvaničnoj je poseti Republici Srbiji.

 
 
Ova delegacija razgovara sa najvišim zvaničnicima naše zemlje o punopravnom članstvu Srbije u CERN-u, objavio je Institut za fiziku.
 
Tokom posete, delegacija se u četvrtak, 28. marta, sastala sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić, kao i sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i vodećih naučnih ustanova u zemlji.
 
Delegacija koju predvode Šarlota Varakoli, direktorka CERN-a za međunarodne odnose i Ekhard Elsen, naučni direktor CERN-a, predstavlja takozvani CERN Task Force, koji po nalogu Saveta i generalne...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.