Trgovci vašim podacima na internetu - čuvajte se

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Maj.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovci vašim podacima na internetu - čuvajte se

BEOGRAD - Svaki klik koji napravite na internetu ima svoju tržišnu vrednost. Svaka informacija koju ostavite je na prodaju. Danas, lakše nego ikada neko na drugom kraju sveta može da sazna sve što ga zanima o vama. I da to ne plati mnogo. Bezbednosne agencije više nisu najveći špijuni na svetu, zamenili su ih trgovci podacima.

Više od stotinu zemalja sveta donelo je zakone koji regulišu zaštitu i privatnost podataka, a veliki broj njih ipak mora da ponudi jače zakonske regulative kako bi građani imali poverenje u to kako privatne organizacije i vlade tretiraju njihove podatke. Veliki broj zemalja je prihvatio da je zaštita podataka neophodna u pojedinim sektorima, ali one još uvek nisu razvile sveobuhvatni zakon o...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.