TRG REPUBLIKE: Međunarodni dan klavira

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Mar.2023, 17:57

TRG REPUBLIKE: Međunarodni dan klavira

Grad Beograd, sekretarijat za kulturu u saradnji sa beogradskim osnovnim i srednjim muzičkim školama obeležava Međunarodni dan klavira na Trgu republike u Beogradu 29. marta 2023. godine od 12 do 20 časova.

 
Manifestaciju „Međunarodni dan klavira“ organizuje i realizuje Ustanova kulture „Gvarnerijus“ u saradnji sa beogradskim muzičkim školama.
 
U periodu od 12 časova do 18.30 časova naizmenično na 5 punktova sa klavirima koji se nalaze na Trgu republike, oko spomenika Kneza Mihaila učenici beogradskih osnovnih i srednjih muzičkih škola javno izvode kompozicije klasične muzike.
 
Od 19 do 20  časova na koncertnom klaviru (pozicija 5 na skici) pijanisti: Vuk Božilović,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Muzika na klaviru za slučajne prolaznike u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2023

Stotine đaka osnovnih i srednjih škola u centru Beograda izvodile su klasične kompozicije za slučajne prolaznike. Nekima je nastup na otvorenom novo i izazovno iskustvo. Ova manifestacija povodom Međunarodnog dana klavira održava se prvi put u prestonici Srbije. (Snimatelj: Slaven Miljuš, montaža:...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.