Srpski vinari zasijali sa 30 odličja

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Nov.2020, 19:08

Srpski vinari zasijali sa 30 odličja

Krajem septembra ove 2020. godine, u Slovačkoj u Prešovu u Muzeju vina, održano je jubilarno 25. po redugodina, Međunarono ocenjivanje vina pod nazivom MUVINA.

 
Vinari Srbije na ovom međunarodnom vinskom događaju postigli su zapažen uspeh, (srpski vinari šalju svoja vina na brojna međunarodna ocenjivanja vina) i time ohrabrili proizvođače vina u Srbiji kao i one koji su na putu da to postanu, da Srbija zaista ima šta da pokaže na svetskoj vinskoj sceni.
 
Srbija je na ovogodišnjem takmičenju MUVINA 2020. zasijala sa 30 odličja i to: devet zlatnih medalja, 15 srebrnih i šest bronzanih, u konkurenciji od 300 uzoraka iz 8 zemalja. Vinske sudije, njih 24, iz 5 zemalja imali su pune ruke posla....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.